Tirán afianza el liderato

Xul 22, 2019 | Noticias, Traineras

Tirán Pereira gañou o vixésimo quinto Bandeira Concello de Vilagarcía para gañar tamén no segundo día de competición e apoiar unha vitoria que fortalece o barco no liderado da Liga Galega A, tamén beneficiada polo mal fin de semana de Ares, que despois da súa descalificación o sábado só puido ser cuarto onte.
O fin de semana nas augas da ría de Arousa foi especialmente beneficioso para Tiran e absolutamente perjudicial para Ares, un barco que tras dominar as catro primeiras carreiras da tempada, cometeu un erro o sábado que o fixo perder o liderado e afectou significativamente. o seu equipo, que onte terminou cuarto e cae na mesma posición na clasificación xeral.
Tirán Pereira, entón, era a cara de Vilagarcía e Ares, a cruz. O barco de Moañés gañou a carreira o pasado sábado ante Samertolameu e Mecos e onte volveu a ser máis rápido que o resto. O “Mar do Con” tivo nesta ocasión Mecos como o principal adversario, pero acabou tomando a vitoria cun tempo de 19: 23.12. Pouco máis de tres segundos cruzou a meta de Mecos eo terceiro lugar foi para Samertolameu, ás 9:48. Cun pouco máis de atraso chegou Ares, que logo de perder o liderado do sábado, obtivo o cuarto posto en 21.21 segundos por detrás de Tirán. Finalmente, o barco de Moañesa recibiu a Bandeira Concello de Vilagarcía cun tempo total de 38: 48,62, mentres que o segundo lugar foi para Mecos, ás 11,35, e o terceiro lugar no podio foi ocupado por Samertolameu, ás 15.07.
A proba de arousana deixa moi axustada a clasificación xeral dos arrastreros da Liga A galega. En primeira posición, logo da súa dobre vitoria, a figura de Tirán Pereira con 58 puntos, pero seguido de cerca por Mecos, segundo con 56; Samertolameu, terceiro con 54; e Ares, cuarto agora con 52 puntos.
A categoría autonómica máxima de traineras está moi preto para as próximas carreiras, nas que Tirán intentará manter a primeira posición fronte a algúns perseguidores que están en moi poucos puntos e, no caso de Ares, coa intención de compensa o mal día de fin de semana en Vilagarcía tras un comezo case inmaculado.
Os once barcos que compiten na Liga A mediranse de novo o próximo fin de semana en dous diferentes eventos: o sábado 27 de xullo terá lugar en Boiro o quinto Bandeira Marina Cabo de Cruz e en Bandeira Concello de Rianxo o domingo 28.